Menu
Hem / Nyheter

Kryptovaluta som Betalmedel och vad är det?

2021-04-25

DOGE!!!! Nu när vi har er uppmärksamhet...

Hur många kryptovalutor finns det?

När man pratar om kryptovalutor är det viktigt att särskilja vad en kryptovaluta är: det man ofta missförstår när man först hör kryptovaluta är att det är en och samma valuta. Men som sagt så är det viktigast att förstå att det finns många flera.

I dagsläget finns det nämligen fler än 4,000  kryptovalutor. Självklart så är värdet på valutorna varierade, högt som lågt. Den mest kända kryptovalutan & den man oftast hör talas om är en av dem som hängt med längst (hela 12 år), och är därav den mest stabila. Vi pratar in Bitcoin, därefter kommer Ethereum & Litecoin.

Hur fungerar kryptovalutor?

Många har hört ordet kryptovaluta, men sällan kanske förstått sig på innebörden och hur det fungerar.

Många gör antagandet att Bitcoin är allt vad kryptovaluta är - att det är den enda.
Andra tycker att det är ju bara ettor och nollor? "en siffra på skärmen?!..."
Vilket inte kunde vara längre bort ifrån sanningen. Bitcoin bygger på tekniken som kallas Blockchains..
Men för dem som haft matten nära till sig, kan nog förstå sig på hur algoritmer & hur kluriga dem kan va..

En massa algoritmer används i uppståndelsen av en "Bitcoin" med hjälp av tekniken som kallas blockchain. Kort summerat fungerar det som så att flera datorer får en matematisk uppgift att lösa, ett riktigt klurigt problem.
Alla får i uppgift att lösa samma problem. Den dator som först löser problemet har därmed utfört sin uppgift, och anses som vinnare. De andra datorer som tagit sig an problemet släpper det dem höll på mig och börjar på nästa problemlösning.

Det finns alltså bara en vinnare. Lösningen får ett Id/Nummer som matas in i den sekvens som utgör block-kedjan. Dvs flera lösningar bildar en kedja av lösningar.
Vilket gör att varje del av kedjan är unik. Dess identitet kan inte fejkas eller kopieras. 

Varför är kryptovalutor så populära?

I dagens läge är värdet på kryptovalutorna uppe i  2 trillioner dollar.
Bitcoin har varit en bidragande faktor till varför kryptovalutor är så populära.
Nu är Bitcoin inne på sitt 12e(tolfte) år som kryptovaluta och har under denna tid fått väldigt stort förtroende av dess användare. Ju mer förtroende en valuta får, desto fler användningsområden får den.

Samtidigt som det blivit lättare och lättare att byta och köpa kryptovalutor.
Med detta så får fler och fler butiker och shoppar upp ögonen för det alternativa betalsättet.

Låt oss introducera DogeCoin 🐶 och vad har Elon Musk med Hunden att göra?

En annan Kryptovaluta som fått mycket publicitet det senaste året är DogeCoin, då den kända entreprenör Elon Musk twittrade om valutan. Det hela började som ett skämt på forumet Reddit.

Många av forumets användare köpte valutan, valutan blev därmed väldigt känd inom Reddit och forumet DogeCoin och dess 1.5miljoner användare.
Med detta så vill vi göra ett yttrande att även en kryptovaluta som först var tänkt som ett skämt kan bli stor för sakens skull. För att en känd entreprenör twittrar om det.

Det ryktas även nu att Amazons ägare Jeff Bezos vill investera i valutan. Vi på NLA är övertygade att framtidens betalningar kommer ske med hjälp av blockchains.
Då väldigt mycket annat byggs redan idag på denna teknik. Och med dagens ungdomar som är mer teknikintresserade och hänger med i svängarna har även den lilla hunden stor makt 😊

Hur går köpen till?

Vi på NordicLiveAuctions har valt att använda oss av CoinBase-Commerce som betaltjänst för just kryptovaluta. För att det är säkert och inte tar några extra avgifter för konsumenter.
För att du ska kunna köpa & sälja med kryptovaluta kommer du behöva en kryptovaluta-plånbok eller ett Coinbase-konto.

Kan vem som helst börja köpa med kryptovalutor?

Alla med en kryptovaluta-plånbok kan köpa och handla med kryptovaluta.

Hur köper jag kryptovalutor?

Vi på NLA rekommenderar Coinbase, dels för att det är väldigt lätt att komma igång med. Lätt att lära sig, enkla och tydliga instruktioner på hur man går tillväga. Detta gör såklart att köp-upplevelsen blir bättre och  lättare då vi stödjer den per automatik i vårt system. 

Hur NordicLiveAuctions ser på Kryptovalutor

NLA väljer kryptovalutor som alternativa betalmedelen för systemet. Nya tider kräver nya lösningar och ju mer vanligt det blir med köp via alternativa betalmedel så som kryptovalutor så vill vi på NLA säkerställa att vår lösning mättar alla behov.

Ju mer Kryptovalutorna växer kommer även efterfrågan på alternativa betalsätt för webshoppar.
Ett system som ständigt är i utveckling och förbättring var detta ett självklart beslut att ta!

Vill Ni veta mer om NordicLiveAuctions och vad systemet kan erbjuda dig som blivande eller befintlig webshops ägare / auktionsägare. Tveka inte att höra av er till oss på NLA.


Adrian Eriksson, Systemutvecklare
hej@nordicliveauctions.se
0725339962